ADIYAMAN / SİNCİK - Sincik İnlice İmam Hatip Ortaokulu

May

Bilinçli bir yaşam, düşünen bir birey ve topluma faydalı bir insan olabilmenin en önemli adımı kitap okumaktır. İnsanlık tarihi boyunca okumak; aydınlığı çağlara ışıtan bir fener olmuştur. Kütüphanemizde bulunan her kitap topluma iyi insanlar kazandıran birer öğretmendir aslında.

Geçtiğimiz günlerde Kütüphane Haftası kapsamında öğrencilerimiz okuma düzeylerine uygun seçtikleri kitaplar ile okulumuza tahsis edilen ormanlık alanda bir ders saati boyunca kitap okudu. Kitap okuma alışkanlığına farkındalık oluşturulan etkinlikte sessizce kitaplarını okuyan öğrencilerimize okul idaresi ve öğretmenlerimiz de eşlik etti. Söz konusu etkinliğe fikir öncülüğü yapan Okulumuz Türkçe Öğretmeni Yunus BİNİCİ'ye teşekkür ederiz.

May

Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, "Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılına ulaşmanın heyecanını, sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrencilerimize 23 Nisan’ın önemini aşılamak amacıyla şiirler ve yazılar okundu.

5/A, 5/B, 6/A sınıfları ve okul öncesi öğrencileri dans gösterisi yaparken, 8/A sınıfı zeybek oynadı.

Öğrencilerimiz Çocuk Bayramında çuval yarışı, halat çekme, sandalye kapmaca gibi oyunlarla eğlendi.

Nis

İnlice Şehit Mehmet Satılmış Çok Programlı Anadolu Lisesi ve İnlice İmam Hatip Ortaokulunun ortak katılımıyla ''Tertemiz Yarınlar Okullarda Başlar'' projesi gerçekleştirildi. Bu proje kapsamında öğrencilerimizde çevre bilinci ve temizlik farkındalığı oluşturuldu. Öğrencilere temizlik bilinci kazandırmak amacıyla oluşturulan projede emeği geçen Lise Öğretmenimiz Adem ÜMÜRHAN’a teşekkürlerimizi sunarız.

Nis

Öğrencilerimize İstiklal Marşının önemini aşılamak amacıyla yapılan törenimizde, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY saygıyla anıldı.

Program kapsamında düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasıyla 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü kutlandı. Yarışmada derece alan öğrencilerimize okul müdürümüz Sn. Mehmet Halit BEYAZ tarafından ödül verildi. İstiklal Marşının 103. yılını kutlama programını hazırlayan Din Kültürü Öğretmenimiz Berna BAYRAM’a ve İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında jüri olarak görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla, okulumuzda sivil savunma ile ilgili tören düzenlendi. Bu kapsamda doğal afet, nükleer saldırılar vb. doğal ve toplumsal olaylara dikkat çekildi. Bu bilgilendirici programda emeği geçen okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Fevzi Taşkıran’a teşekkür ederiz.

Mrt

Geçtiğimiz hafta Eskiköy ve Narun’daki öğrencilerimiz ziyaret edildi. Öğretmenlerimiz velileri öğrencilerin okul durumu hakkında bilgilendirirken, velilerden öğrencinin evdeki durumu hakkında bilgi alındı.

Şbt

Şube müdürümüz İsmail Öner’in katılımıyla İnlice İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Çok Programlı Anadolu Lisesi idare ve öğretmenleri ile konteyner kentte yaşayan öğrenci ve veliler ziyaret edildi.

Çadır ve konteynerda yaşayan öğrencilere destek amaçlı yapılan ziyarette velilerle sohbet edilirken öğrencilere çikolata dağıtıldı.

Şbt

Uygun renkler göz sağlığını koruma, yaratıcı ve üretken bir alan sağlama, fiziksel ve ruhsal sağlığı korumak için önemlidir. Bu kapsamda geçtiğimiz yarıyıl tatilinde öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görebilmesi amacıyla okul idaresi ve okulumuz personelinin işbirliği ile okulumuz yeni rengine kavuştu

Şbt

Okulumuz öğrencilerine dağıtılan kışlık kıyafetlere bir yenisi daha eklendi. İl dışından gönderilen montlar ile birçok öğrencimiz mont sahibi oldu.  Kıyafetlerin öğrencilerimize ulaştırılmasında  aracılık eden ve öğrencilerimize mont dağıtımı konusunda bizlere destek olan Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Funda YILMAZ'a teşekkürlerimizi sunuyor, ayrıca atandığı yeni okulunda başarılar diliyoruz.

Şbt

Gectiğimiz haftalarda geleceğimizi şekillendirecek olan öğrencilerimizin bilgi kapasitesi, hafıza ve analitik düşünce becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir bilgi yarışması yapıldı. 5. Sinif ogrencilerinin katıldığı yarışmada,  ogrenciler zamana karşı kıyasıya mücadele ederek hem eğlendi hem de kendilerini geliştirdi.

Şbt

Teknolojinin yararları ve zararları kapsamında açılan resim sergisi öğrencilerden büyük ilgi gördü. Çeşitli betimlemelerin yapıldığı sergi ile günümüzde hızla gelişen teknolojiye farkındalık oluşturuldu.

Ock

İlçede düzenlenen Kızlar Voleybol Turnuvasına okulumuzda katıldı. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hakan ÇURUM antrenörlüğünde çıktıkları sahada büyük heyecan yaşayan öğrencilerimiz kıyasıya mücadele etti.

Ock

Geçtiğimiz hafta velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla plaket töreni düzenlendi. Törende okul müdürümüz Sayın M.Halit BEYAZ okulumuzun akademik başarısını  arttırmak amacıyla yapılan çalışmaları tebrik etti. Akabinde okulumuzda oluşturulan olumlu okul ikliminden dolayı teşekkürlerini ileten Sn. BEYAZ kısa zamanda birçok başarılı çalışmaya imza atan öğretmenlerimiz ve okul personelimize başarı plaketlerini takdim etti.

Ock

Geçtiğimiz hafta okulumuzu ziyaret eden Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ahmet AYDIN okulumuzun akedemik başarısını arttırmaya yönelik olarak yapılan çalışmaların farkında olduklarını, ayrıca oluşturduğumuz huzurlu okul iklimine atıfta bulunarak tebriklerini iletti. Kurumumuz İnlice İmam Hatip Ortaokulu ve İnlice İlkokulu arasında ortak düzenlenen etkinliğe de katılan Sn. AYDIN her iki okulun ortak bir paydada buluşmasının ayrıca belde genelinde olumlu kazanımlar oluşturacağını söyleyerek, her iki okul müdürlüğüne söz konusu etkinlikteki samimi birliktelikten dolayı teşekkürlerini iletti.

Ock

Okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen Veli ziyaretlerinin büyük çoğunluğu tamamlandı. Veli ziyaretleri kapsamında 100'e yakın öğrencimizin velisi ziyaret edildi.